Carriereswitch

Carriereswitch

Weer studeren.

In februari is het zover. Dan begin ik eindelijk met de studie Social Work. Dit wil ik eigenlijk al jaren. Voordat ik in een burn-out kwam, had ik al twijfels over mijn beroep. Ja, ik vond het op zich wel leuk. Maar of ik er echt voldoening uithield was een tweede. Maargoed, ik had mijn diploma en ik was er best goed in. Werkgever tevreden, ik tevreden. Redenen genoeg om alles zo te laten, althans dat dacht ik.

Mede door mijn burn-out heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt en heb ik mij ingeschreven voor de studie Social work. In eerste instantie zou ik in september beginnen in een Voltijd klas. Dit leek mij bij nader inzien niet zo’n goed idee. De deeltijd zou wat meer bij mij passen. De mensen zijn meestal wat meer gemotiveerd en daar zou ik dan wat meer aansluiting bij hebben. Toch best prettig voor de komende 4 jaar.

Daarnaast komt het mij ontzettend goed uit om in februari te beginnen. In september beginnen wij net met klussen in het nieuwe huis en halverwege de maand gaan wij over. Aangezien ik alles in een rustig tempo wil oppakken, komt dit mij goed uit.

Waarom deze studie?

Aangezien ik in de zorg werk, werk ik veel met mensen. Hierbij ligt de focus voornamelijk op de lichamelijke gezondheid van de patiënt. Erg belangrijk in mijn vak. In gesprekken met patiënten kwam ik er steeds meer achter dat ik de achtergrond informatie interessanter vond, dan de medisch technische handeling. ‘Wat ligt er op de bodem, wat is je verhaal, waar kom je vandaan, hoe ga ik jou daarbij helpen etc’, dat zijn de vragen die ik dan wilde stellen.  Wanneer een patiënt een hoge bloeddruk had, vond ik het verhaal van de onveilige thuissituatie interessanter, dan de medisch technische handeling. Daar wilde ik graag mee aan de slag. Met iemand mee lopen en kunnen ondersteunen waar nodig.  Iedere cliënt en casus is anders en dat maakt dit vak denk ik ontzettend mooi.

Waar zou ik willen werken?

Ik heb geen idee, maar op dit moment neig ik naar één op één begeleiding. Hoe dan ook, ik kan alle kanten op. Wat een vrijheid!

You are not a tree.

Mocht je vastzitten in een relatie, vriendschap, werk, patroon of wat dan ook. Iets wat je leegzuigt in plaats van energie geeft. Vraag jezelf af wat je tegenhoudt om deze situatie los te laten. Of wil je juist iets avontuurlijks doen  iets wat je eigenlijk niet durft. Soms mag je impulsief zijn. Ik ben ook bang geweest, keuzes gemaakt die mij het gevoel gaven wankel te zijn. Maar ik kan een ding zeggen, ik voel steeds meer vrijheid met de keuzes die ik maak. Hoe eng ik het ook vindt. Je bent geen boom, je kunt je verplaatsen. Life is now! De wereld ligt aan onze voeten. Jij kan het ook:)

Nog eventjes geduld en dan op naar de Hema om schoolspullen te halen haha.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: