Mei&juni 2018 : #comebackkid

Mei&juni 2018 : #comebackkid

Mei was een bijzondere maand. Na mijn vakantie in Thailand leek het alsof het leven weer mocht beginnen. Dat ik weer mocht beginnen met leven. Precies een jaar nadat ik in de ziektewet kwam te zitten.

Beleefd:

Na een intense reis in Thailand, kwam ik er bij thuiskomst snel achter dat ik mij veel beter voel met meer om handen. Het thuiszitten en het weinig doen, maakt mij soms nog zieker dan ik ben. Ik wilde weer leven, maar hoe doe je dat nog maar? Waar ik eerst zo voorzichtig was met ‘misschien ga ik straks over mijn grens heen’, ontweek ik mijn grens met een grote boog. Waardoor ik onderbelast werd en daardoor ook steeds ongelukkiger werd. De bedoeling was dus ook om mijn grens weer te verleggen. Nog al eng na een burn-out. Door de burn-out leef je niet alleen in angst, maar ben je op ieder moment bang dat je lichaam je in de steek laat. Je wilt dat lichaam dus eigenlijk altijd in de spaarstand zetten.

Op het moment dat ik terug kwam uit Thailand ben ik dus ook aan de slag gegaan met het opzoeken van mijn grens. Mijzelf wat meer uit te dagen. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb in mei wat invalwerk gedaan in een huisartsenpraktijk. Ik werkte zelfs een week 34 uur!! Dat was trouwens teveel van het goede, maar ben er niet burn-out van geraakt;), Het is wel verstandig om dan aan te voelen dat het op een lager pitje moet. Eerder voelde ik deze grens niet, dus dat is al een hele winst.

Naast het werkleven is ook mijn sociale leven veranderd. Ik zie mijn vrienden weer!!! En niet een keer in de maand, maar rustig vaker in de week. Eetdates, borrels, baby’s knuffelen, het mag er allemaal zijn. Ik ben zelfs naar het bevrijdingsfestival geweest. Dansen op de teksten van Ronnie, in de zon! Borrelen met top weer op Ameland. Men, ik leef weer.

Ik weet nog dat ik vorig jaar zo verdrietig was, de lente begon, dus ook het festival seizoen. Iedereen mocht meedoen, behalve ik. Drama was dat en drama is er nog steeds overigens. Maar minder vaak en minder lang. Dat hoort bij de therapie en ik ben allang blij dat ik niet meer alleen maar slechte dagen heb.

Maar ik ben er weer, soort van. #comebackkid. Zoals een vriend dat zei. De zomer is officieel begonnen en ik ben er redelijk klaar voor. Hopelijk met iets moois in petto deze zomer;)

Deze week sloten we juni af bij Ed Sheeran, met Robbie Williams als verrassing. Beter kan niet.

Gekeken:

13 reasons why

The sinner

Een nacht met mijn ex

The rain

Safe

Gelezen:

Judaskus

Share:

1 Reactie

  1. F
    juni 29, 2018 / 5:31 pm

    Trots op jou ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: