Favoriete Podcasts

In het artikel dat ik heb geschreven over mijn favoriete apps, vertelde ik dat ik graag naar podcasts luister http://www.searchoflight.nl/mind/favoriete-apps/ .Dit doe ik via Spotify, maar dit kan ook via de standaard podcast app op Iphone of een andere app die je kan downloaden.

De reden waarom ik zo graag naar podcasts luister is, omdat ik vanwege mijn burn-out erg prikkelgevoelig was. Een serie kon ik niet volgen, vanwege de overload aan prikkels. Boeken kon ik niet lezen, omdat ik mij niet kon concentreren. De podcasts hebben mij echt door mijn burn-out geholpen. De eerste maanden dat ik thuis zat had ik een overload aan adrenaline in mijn lichaam. Ik was weliswaar kapot, maar in de nacht kon ik niet slapen. Ik stond helemaal op tilt. Nachten achter elkaar was ik wakker. Uren heb ik naar Podcasts geluisterd tot ik in sliep viel. Echt een lifesaver.

Maargoed, genoeg vertelt, nu mijn rijtje met favoriete podcasts.

Echt verhalen

Ik vind deze podcast heerlijk om te luisteren voor het slapen gaan. Het zijn bijzondere, grappige, ontroerende verhalen van mensen.

Familytime

Deze bestond helaas maar uit 6 uitzendingen. Een leuk en vooral interessant radio programma waarbij pedagogische vraagstukken op tafel worden gelegd.

Leven zonder stress

Vooral interessant als je je op spiritueel vlak je horizon wil verbreden. Patrick Kicken interviewt mensen over hun zoektocht naar verdieping in het leven, geluk, zingeving, bewustzijn etc. Erg inspirerend. Openhartige gesprekken met mensen over: religie, burn-out, autisme, borderline, noem het maar op.

Tara Brach

Psycholoog en meditatieleraar. Waarvan ik enorm veel leer betreffende liefde, compassie en veiligheid.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: