Introvert, Extravert, you name it!

Wie kent de 16personalitiestest

Misschien sluit hij bij jou helemaal niet aan of denk je wat is dit voor lariekoek. Ik vond hem wel leuk om te doen. De uitkomst was ook nog eens verrassend herkenbaar. Dit ‘hokje’ werd mij toegewezen: E-N-F-J? Ja, de Protagonist.

‘Alles wat je nu doet heeft een effect op de buitenwereld en raakt iedereen. Je houding kan je hart laten spreken of angst weerspiegelen. Je adem kan liefde uitstralen of de ruimte in een depressie doen belanden. Je blik kan vreugde opwekken. Je woorden kunnen vrijheid inspireren. Elke handeling van jou kan de harten en het verstand van mensen openen.’ 

Een beetje van beide.

Extravert/introvert. Soms een beetje van alles, soms een beetje van niet zo veel. Ik hecht niet heel veel waarde aan al deze termen, maar als je zoekend bent. Kan het je wel richting geven en dat is fijn. Het klinkt misschien stom, maar sinds ik deze test eind 2016 heb gedaan. Kreeg ik ruimte. Ruimte voor wie ik ben.

Ik ben iemand die best enthousiast is, maak makkelijk contact, in voor gezelligheid, zo kennen de meeste mensen mij ook. Maar ik heb ook een andere kant. Een kant waarvan ik nooit zo goed wist wat ik er mee moest. Tijdens vakanties met vriendinnen had ik soms van die momenten dat ik uit het niets erg stil werd en mij terugtrok. Ik wist zelf nooit zo goed waarom ik dat dan was. Voor hen was dat soms best gek. Ik werd er zelf ook wat ongemakkelijk van. Ze vroegen mij dan: ‘Chris, ben je boos/verdrietig oid’. Terwijl er eigenlijk niet zoveel was. Door mijn persoonlijke ontwikkeling weet ik inmiddels dat ik soms veel ruimte nodig heb. Ik ben er inmiddels achter dat ik veel langer de tijd nodig heb om dingen te verwerken. Dit doe ik het liefst in stilte, mij lekker terugtrekken. En ook ik heb welleens niets te vertellen. De stilte is vaak genoeg.

Zo kwam ik er beetje bij beetje achter dat ik best introvert ben. Ik hou van alleen zijn. Mijn eigen ding doen. Alleen even de stad in, sauna, naar het park etc. Alleen zijn vind ik heerlijk. Ruimte vind ik heerlijk.

Ik hou ook van feestjes, ben soms een beetje een flapuit. Maar balance is zoals altijd the key.

Leider of ‘volger’ 

Volgens de test (en volgens mij ook), ben ik liever een leider dan een volger, gek om van jezelf te zeggen, maar ik denk dat iedereen wel van zichzelf weet of hij/zij het makkelijker vindt om opdrachten uit te voeren dan ze te  delegeren. Toen ik hier achter kwam, wist ik ook waarom ik grotensdeels zo ongelukkig was op de werkplek van destijds.

Ook al klopt de test niet letterlijk. Ik ben er in ieder geval wel wijzer van geworden en daar gaat het om toch?

Ben benieuwd waar jij op uitkomt, laat je het weten?

2 reacties op “Introvert, Extravert, you name it!”

    1. Bedankt Bettie. Precies, het lijkt soms alsof extravert zijn cooler/leuker moet zijn. Het geeft rust om te weten dat introvert zijn net zo mooi is. Wij mogen er allemaal zijn. Xxx

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: