Mijn ode aan Avicii.

He said, “One day you’ll leave this world behind
So live a life you will remember.”
My father told me when I was just a child
These are the nights that never die
My father told me

Avicii – The nights

Ik denk dat het ongeveer 10 jaar geleden is dat ik een liefde kreeg voor EDM (Electric Dance Music). Ik weet mijn eerste nummer nog die ik ‘grijs draaide’: Guru Josh Project – Infinity. Het geluid van de bas, de hoge tonen deden iets in mijn lijf. Het klinkt zweverig, maar ik voel dan echt geluk door mijn lichaam stromen. Vooral tijdens moeilijke momenten is het voor mij belangrijk. Vanaf toen was ik fan, ik draaide ontzettend veel EDM-nummers en kreeg er nog een liefde bij ‘Mysteryland’.

Ik ben eigenlijk nooit echt fan of idolaat van mensen. Toch wil ik wel even een blog aan Avicii wijden. Als ik  een held zou hebben qua artiest is hij er een van. Ik weet een van zijn eerste nummers nog, toen hij nog niet de artiesten naam Avicii had. Tim Berg- Seek Bromance. Zijn creativiteit in zijn muziek spreekt mij aan. Het is wat meer popmuziek. Toen hij met het album van ‘wake me up’ kwam, moest ik duidelijk wennen aan de country-achtige nummers haha.

Helaas kondigde hij in 2016 zijn pensioen aan, maar kwam hij vorig jaar terug met een nieuw album. Ik had hem graag nog een keer live willen zien draaien. Het mocht niet zo zijn.

Ik wil graag het mooiste nummer van zijn laatste album delen.

En het mooiste nummer voor mij uit zijn carierre:

Enjoy the music of a legend.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: