Werk

Werk

Hoeveel uren werk ik?

Mensen vragen mij regelmatig naar mijn dagbesteding, omdat ik 12 uren (op contract) in de week werk. Ik werk wel vaak wat wat meer, want dat is bij mijn werkgever gelukkig makkelijk te regelen. Maar dat is meestal niet meer dan 24. Dat is voor mij prima te doen. Een goed balans tussen werken en vrij zijn.
Ik heb na mijn burn-out ook een tijd alleen mijn contracturen gewerkt. Dit was voor mij te weinig. Het zorgde voor verveling en een gebrek aan voldoening.

Fulltime werken

Vanuit school ben ik gelijk het werkveld in gestapt. Ik was jong en kon veel uren maken, althans dat werd er gezegd. Lekker geld verdienen! De mensen om mij heen leken zonder moeite minimaal 32 uren te werken. Doordat dat in mijn omgeving een normaal beeld was, dacht ik dat ik daaraan moest voldoen. Tijdens mijn proces kom ik steeds meer van mijzelf te weten. Ik weet nu dat ik veel meer tijd nodig heb om het een en ander te verwerken. Het contact met patienten kan soms behoorlijk intensief zijn. Dus heb ik tijd nodig om op te laden en te aarden.

Geen ochtendmens

Ik weet nu dat ik meer een avondmens ben i.p.v een ochtend mens.  Ik hoef niet tot het middaguur in bed te liggen, maar ik vind het heerlijk om rustig aan te doen in de ochtend. Geen wekker, maar alles op mijn eigen tempo. In alle rust een beetje landen in de stilte en in hoe ik mij voel. Rustig een kopje thee drinken en douchen.
Beter kan mijn dag niet beginnen. Daarom ben ik heel blij met mijn avonddiensten. Ik heb in de ochtend alle tijd. In de zomer kan ik overdag heerlijk van het zonnetje genieten. Ik ben meestal vrij wanneer iedereen werkt, dus heb veel tijd voor mijzelf.
Daarbij ben ik in de avond meestal veel productiever, energieker, creatiever en heb ik meer inspiratie. Mijn mooiste ideeën en plannen komen er meestal in de avond uit. Dus moet ik er niet aan denken dat mijn wekker 5 dagen per week om 7.00 af gaat.

Hoeveel ik in de toekomst wil werken

In februari begin ik met mijn studie, voor 1 dag in de week en blijf ik daarnaast 12 uren werken.
Hoe ik het in de toekomst ga doen weet ik nog niet en weet ook niet wat t.z.t bij mij en in mijn leven past. Maar zoals het er nu uit ziet, zie ik mij in de toekomst niet meer dan 28 uren werken. Als ik ooit meer uren zal willen werken, zou ik zelf meer invloed op mijn werktijden willen hebben. In ieder geval geen 8 tot 17 werkdagen voor mij.
De druk is bij mij behoorlijk afgenomen, nu ik minder nodig heb. Ik hecht niet veel waarde aan het hebben van veel geld, kleding, spullen etc. Ik probeer mijn identiteit niet uit geld/status te halen, waardoor de druk veel minder wordt.
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: