Q(uarantaine)-time

Je afspraken zijn gecanceld

Voor introverten zoals ik is thuis zitten geen ramp. Ik vind het erg fijn om thuis te zijn en ik heb altijd wel wat te doen. De komende periode moeten wij onszelf noodgedwongen in huis vermaken. Het werken in de zorg zorgt op dit moment voor de nodige inspanning. Daarom is het juist zo lekker om thuis te ontspannen.

Dus hierbij deel ik een 10 tips om deze tijd door te komen. 

1 De lente komt eraan dus de tuin mag weer netjes. Onkruid wieden, snoeien en bladeren vegen. Genoeg te doen in de tuin. Of gewoon lekker van het zonnetje genieten. 

2 Kaartjes maken (Snailmail): maak een mooi kaartje voor een dierbaar iemand of voor eenzame ouderen.  Hier zijn leuke initiatieven voor zoals: omapost.

3 Doe een online cursus en steun ondernemers online. Er zijn veel ondernemers die waardevolle cursussen aanbieden zoals: basistechnieken handletteren en/of een cursus Selfcare.

4: Duik de keuken in en maak een gezonde snack zoals een bananenbrood. Handig om te preppen, waardoor je de komende week voorzien bent van een gezond tussendoortje. 

5: Ga gezellig met je partner/huisgenoot een spelletje doen. 

6: Zin in een frisse start nadat deze periode voorbij is? Begin met de 30 dagen minimalisme challenge. Iedere dag gooi je spullen weg, het aantal spullen is afhankelijk van de dag (dag 1-> 1 troepje, dag 2 -> 2 troepjes etc.) Voor inspiratie: zie mijn Instagram highlight

7: Podcasts luisteren van bijvoorbeeld: Kim Munnecom, Celine Charlotte, Zarayda Groenhart of de Opzoek podcast. Notitieboekje erbij en laat je onderdompelen in inspiratie.

8: Leer een nieuwe skill zoals editten of start een blog:) 

9: Begin met minimaliseren en start een capsule wardrobe. Alleen maar kleren in je kledingkast die fijn zitten en niet meer uren voor je kast turen voor een outfit. 

10: Een Lord of the rings Marathon houden hier ben je namelijk uren zoet mee. 

 

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: