Thailand photo dairy| Elephant Sanctuary

Thailand photo dairy| Elephant Sanctuary

Tegenwoordig weten veel mensen dat het ‘not done’ is om op een olifant te rijden. Olifanten zijn geen attractie. Als je dichtbij een olifant wil komen, kun je dat via een olifantenopvang doen. In de opvang waar ik geweest ben, leven vrijgekochte olifanten. Deze olifanten hebben onder vreselijke omstandigheden geleefd.

Ik wilde in eerste instantie niet naar een olifantenopvang, omdat ik daar wat huiverig voor was. Het voelde voor mij op geen enkele manier goed. Ik had een bepaald beeld voor mij: bussen vol toeristen die naar zo’n opvang gaan, iedereen zichzelf opdringt om op de foto te gaan met een olifant… ik dacht hoe kan dat beter zijn.

Tijdens de Doi Inthanon tour heb ik australiers ontmoet , die gingen naar een opvang wat niet toeristisch was. Ik mocht met ze mee. Wij gingen met een prive chauffeur.

Bij aanvang waren er nog een paar anderen. Ze doen 2x 10 mensen per dag. Het geld van de entree wordt weer geinveseerd in onder andere voedsel voor de olifanten. Een volwassen olifant eet ongeveer 300kg aan eten per dag. Ze zijn dol op pompoenen en watermeloen.

In de opvang waar ik geweest ben krijgen de olifanten een beter en vrij leven, zoals het hoort.

We hebben de olifanten eten gegeven en met ze gespeeld in de rivier. Het was geweldig om te zien, hoe goed het de beesten deed. Het was prachtig om te zien hoe de kleine olifant zicht steeds onder het water verstopte en weer ergens anders boven water kwam.

 

 

 

 

 

 

Share:

1 Reactie

  1. F
    april 16, 2018 / 9:23 am

    Mooie foto’s 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: