Pompoen pannekoekjes

Pompoen pannekoekjes

Arepa di pampuna.

Nadat wij terug kwamen uit Curacao, wilde ik mij zo snel mogelijk weer wanen in ‘the Culture’. Recepten en gerechten die ik daar geproefd had, brengen mij terug naar herrineringen uit mijn kindertijd.

Mijn moeder die in het weekend lekkernijnen maakte uit de Antiliaanse keuken: Johnny cakes, Funchi, Pastechi etc. Onderstaand recept is een van die lekkernijnen, dat ik graag met jullie deel.

Deze pannekoekjes kunnen prima als ontbijt, lunch of snack.

Supersimpel, maar o zo lekker!

Wat heb je nodig:

– 2 eieren

– 500 gram pompoen (die voorgesneden blokjes voor de lazy people just like me).

– 1 theelepel kaneel

– 200 ml melk

– 200 ml bloem

– 1 eetlepel bakpoeder

– 1 eetlepel suiker (3, voor de zoetekauw)

– Plantaardige olie

– Snufje zout

– Handje rozijnen voor de liefhebber

Bereidingswijze:

– Kook de pompoen stukjes. Circa 15 min met evt. Snuf zout

– Prak de pompoen ( ik vind het gebruik van een staafmixer fijner, mix het alleen niet te glad

– Zeef de bloem met het bakpoeder

– Mix alle ingrediënten door elkaar (niet te lang als je een mixer gebruikt)

– Doe de olie in de pan

– Met een soeplepel kun je 3 pannekoekjes in een koekenpan doseren.

– Bak de pompoen pannenkoeken rustig aan beide kanten mooi bruin.

( De pannekoekjes moeten de dikte hebben van American Pancakes).

– Eet alle pannekoekjes op.

Share:

3 Reacties

  1. Bea
    december 14, 2018 / 9:05 pm

    Klinkt goed. Mogen we ze een keer bij jullie komen proeven😉

  2. SaffiraM
    december 14, 2018 / 9:08 pm

    Dit ziet er echt super lekker uit!
    Heerlijk om dit weekend even uit te proberen.

    Bedankt voor het delen!

    • Christine
      Auteur
      december 14, 2018 / 9:09 pm

      Gaat een kok als jou wel lukken Saffira!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: